漏水個案

「屋企天台」做晒防水發現先唔係自己漏 😭 | 漏水個案

業主屋企頂樓同天台做緊裝修,已經做晒所有防水嗰陣時,裝修師傅話仲有漏水,就算熄晒所有水喉,出邊冇落雨10日都係有漏。

最後叫咗我地Tappro 嚟做個初步測試,漏水專家Tony 就喺樓下漏水嘅表面做咗紅外線掃描,導電濕度檢測,同埋聲納測試,最初都係搵唔到個源頭。

上到去天台,上面做左開水制關水制測試,都發現唔係自己屋企問題。最後Tony喺一舊磚下邊發現濕度極高,亦都建議打開舊磚睇吓。

最後業主打開舊磚發現防水層下啲泥已經全部濕晒!所以漏水專家TONY根據初度專業檢測結果同現場情況推斷係因為隔離而引致漏水,亦都建議同業主鄰居傾一傾如何去解決問題。


香港漏水專家 TAPPRO 一鍵得專 由屋宇署註冊的認可人士創立和香港實驗所認可的實驗 (HOKLAS)組成專業團隊,形式上等同骨科醫生和實驗室X光機的關係,有詳細的檢測程序和結果後,都需由醫生診症才知道治療的方法。

TAPPRO 一鍵得專 整個團隊處理漏水案件的經驗已超過20,000個案件,創立人更是是香港首位 漏水專家。 TAPPRO 一鍵得專 保證2天內提供初步評估,每個案件由專業人士全程跟進,比起非市場上傳統檢測公司或公正行處理案件得更快,無需幾星期等候,而且價錢公正合理。


TAPPRO 一鍵得專 的專業服務如下:

1. 專業及科學漏水檢測去尋找漏水源頭

2. 相關樓宇的問題

3. 處理屋宇處的驗樓令(包括大廈和私人單位)

4. 處理屋宇處有關的僭建令或其他有關建築物條例的命令

5. 向屋宇處提交圖則作改變用途等

聯絡我們

網站: https://www.tappro.org/

YouTube 頻道: https://www.youtube.com/c/Tapprohk/

電話: +852 5926 2799

電郵地址: info@tappro.org

發佈留言

發佈留言必須填寫的電子郵件地址不會公開。 必填欄位標示為 *